تبدیل تاریخ
" تعریف کامل ویزا وانواع آن ،اصلاحات رایج"
"و مدارک مورد نیاز اخذ ویزا "
امروز قصد داریم یکی از مواردی که ذهن ما مسافران را درگیر به خود میکند به آن بپردازیم ، بله درست فهمیدید همون ویزا برای اقامت مان در مسافرت را میگویم ،پس با ما همراه باشید .
حق داریم نگران این مسٔله باشیم به خاطر اینکه خیلی از کشورها بابت دلایل مختلفی از جمله سیاست ، سخت گیری های بسیار زیادی میکنند به ایرانی ها ، اما این رفتار و سخت گیری ها دلیلی نمیشود که شما قید سفر خود را بزنید .
برای خیلی از ما پیش اومده برای ترس از رد شدن ویزا قید سفر را بزنیم اما با این ار فقط زمین را خالی کرده ایم و تسلیم شدن خودمان را اعلام کرده ایم .
اما باید انقدر اطلاعات خودمان را افزایش دهیم تا شانس دریافت ویزا افزایش پیدا کند ، شاید خیلی از شما بگید این مسٔله راحت و پیش پا افتاده است اما همین مسائل پیش پا افتاده میتوانند درد سر های بزرگی را همراه خود بیاورد .
قبلا هر چیزی بهتر است تعاریف پاسپورت و ویزا و همچنین کاربردشان را بدانیم .
حالا ویزا چیست ؟؟
ویزا در اصل اجازه ورود به یک کشور میباشد که کشور مقصد آن را صادر میکند یا به عبارتی دیگری ویزا یک مهر می باشد که توسط سفارت کشوری که قصد داریم برویم بر پاسپورت ما زده میشود تا اجازه ورود به آن کشور را داشته باشیم .
شاید الان سوال پیش اومده باشه پاسپورت چیه ؟؟
اسم دیگر پاسپورت همان گذرنامه میباشد که یکی از مدارک مهم و شناسایی رسمی است که توسط دولت برای فرد صادر میگردد .
با این مدارک دولت از سایر کشور ها میخواهد که به شما اجازه ورود یا عبور از آن کشور را به شما بدهد .
همان طور که از قبل گفته ایم سفارت کشور مقصد بر روی پاسپورت شما مهر میزد تا اجازه ورود به کشور را داشته باشید .
اما نکته مهمی وجود دارد هنگام خروج از آن کشور دیگر لازم به ویزا نمیباشد اما پاسپورت را میخواهد .
نکته اخر برای سفر خارجه داشتن پاسپورت الزامی میباشد اما ویزا در بعضی از کشور ها الزامی نمیباشد از جمله ترکیه ، ارمنستان و...
سه نوع کشور از نظر صادر کننده روادید یا ویزا :
1) دسته اول کشور هایی هستند که برای ورود به خاک آن کشور ویزا یا روادید الزامی نیست ، گرچه لازم به ذکر هستند این کشور ها برای ما ایرانیان بسیار کم میباشد .
میتوان از جمله این کشورها را نام برد :ترکیه ، ارمنستان ، مالزی و...
بهتر است قبل از سفر به سایت سفارت ایران یا وزارت خارجه مراجعه کنید و شرایط و قوانین آن کشور را مطالعه کنید .
2) دسته دوم کشور هایی هستند که قبل از سفر باید درخواست ویزا بدهیم . اکثریت کشور های دنیا برای ما ایرانیان درخواست ویزا لازم میباشد ، قبل از هر اقدامی با سفارت خانه آن کشوری که قصد دارید سفر کنید تماس بگیرید و مدارک لازم را بپرسید و تهیه کنید (مدارک هر کشور متفاوت میباشد )و باید از سفارت آن کشور نوبت بگیریم و درتاریخ موعد به سفارت خانه بریم و مدارک که تهیه کردیم را تحویل بدهیم .
اگر ویزا شکا تایید شود در زمان مشخصی به دستتان میرسد وگرنه درخواست تایید نشدن به وسیله ایمیل یا پیامک به اطلاع شما میرسد
3)سومین دسته کشور هایی هستند که هنگام ورود به کشور روادید یا ویزا برایتان صادر میکنند در این نوع دیگر لازم نیست شما وقت بگیرید ، شما به کشور مقصد میروید و هنگام ورود با پرداخت مبلغی اجازه ورود ( ویزا ) برایتان صادر میگردد .
به احتمال زیاد مدارکی که از قبل اطلاع دارید باید هنگام ورود به کشور همراه تان باشد تا مهر ورود به پاسپورت شما بزنندمانند:تانزانیا و سریلانکا.
ویزا از نوع کارکرد انواع گوناگونی دارند در ادامه به آشنایی آن میپردازیم .
ویزا توریستی : ویزا توریستی برای افرادی صادر میگردد که قصد تفریح دارند .
ویزا ملاقات با اقوام : برای دریافت این ویزا باید یکی از اقوام تان برایتان دعوتنامه بفرستد ، این ویزا تشابه زیادی به ویزا توریستی دارد اما مدارک جهت اخذ ویزا شون متفاوت میباشد ، این نوع ویزا نسبت به ویزا توریستی راحت تر صادر میگردد .
ویزا درمانی : این نوع ویزا برای بیماران و افراد نزدیکشان به جهت درمان در یک کشور دیگر صادر میگردد ، برای صدور این نوع ویزا مدارک درمانی لازم میباشد .
ویزا تجارت : تاجران برای ورود به کشور دیگری باید از ویزا تجارت استفاده کنند .
ویزای ترانزیت : مدت این نوع ویزا بسیار کم میباشد و هدف اصلی این ویزا جهت عبور از مرز میباشد .
ویزا کاری: این نوع ویزا به فرد اجازه گردش محدود را در آن کشور میدهد ، کشور استرالیا تا چند سال قبل برای ایرانیان این گونه بوده است .
روش های اقدام برای دریافت ویزا :
1) مراجعه مستقیم به سفارت : شما شخصا به سفارت کشور مورد نظر مراجعه میکنید با تحویل مدارک درخواست خود را ثبت میکنید .
2 ) مراجعه به آژانس های مسافرتی : در این حالت شما کافیست مدارک لازم را به آژانس مورد نظرتون بدهید .
شما میتوانید برای دریافت ویزا شخصا یا به وسیله آژانس ها مسافرتی اقدام کنید .
اما برای دریافت بعضی از ویزا ها فقط باید به آژانس های مسافرتی مراجعه کنید مانند : امارات
اما با مراجعه به آژانس های مسافرتی در وقت و هزینه خود بسیار صرفه جویی کرده اید ، و دیگر دنبال نگران درد سر های آن نیستید .
سفارت های کشور چین و روسیه بسیار سخت گیر میباشند پس بهتر میباشد مسئولیت این کار را به آژانس های مسافرتی بسپارید .
در بعضی از کشور ها مانند استرالیا از علم تکنولوژی استفاده میکنند ، درخواست خود را به صورت آنلاین ثبت میکنند و دیگر لازم نیست حضوری به آن سفارت مراجعه کنید ، نکته جالب این است دیگر هیچ مهر و برچسبی در پاسپورت شما وجود ندارد به عبارتی میتوان گفت ویزا این کشور به صورت pdf میباشد که به ادرس ایمیل تان ارسال میگردد .
مدارک لازم جهت اخذ ویزا :
( میتوان گفت تا حدودی مدارک ویزا کشور ها شبیه هم میباشد )
1) برای اخذ ویزا باید پاسپورت شما حداقل دارای 3 ماه اعتبار باشد (در بعضی از کشور ها 6 ماه ) پس اگر مدت اعتبار شما کم میباشد درخواست مجدد برای صدور پاسپورت بدهید .
2) اصل شناسنامه و کپی آن
3) تکمیل فرم ویزا که به دو صورت آنلاین و مکتوب میباشد که محتوای این فرم چند سوال از شما میپرسد که باید جواب بدهید ، سوالات هر کشور متفاوت میباشد برای مثال کشور بولیوی در کمتر از 5 دقیقه میتوان به سوالات پاسخ بدهید ولی درعوض کشور نیوزلند سوالاتش بسیار طولانی هست که انگار پایان ندارد .
4) شما باید مدارکی داشته باشید تا ثابت شود که دوباره به کشور بر میگردید
5) مدارک بانکی که ثابت بکند توانایی مالی دارید مانند : ملک و حساب بانکی
6)عکس جدیدی از خود بگیرید ( چاپی - فایل pdf)سفارت خانه ها تاکید فراوانی به عکس جدید بودن دارند به عبارتی که بعضی از سفارت خانه ها انقدر سخت گیر هستند که لازم میشه 2 بار عکاسی بروید .
7)مدارکی مبنی بر اثبات اینکه شما بلیط رفت و برگشت خریداری کرده اید یا خرید قطعی دارید.
8) بیمه مسافرتی
9)ترجمه مدارک
اکثر سفارت خانه ها از شما تقاضا ترجمه مدارک را دارند ( به زبان اینگلیسی )اما بعضی از کشور ها با زبان فارسی هم قبول میکنند مانند فرانسه .
تمدید ویزا:
گاهی پیش می آید که سفرتان بیشتر از مدت تعیین شده طولانی میشود و شما باید ویزا خود را تمدید کنید اما گاهی از کشور ا اجازه تمدید را به سختی قبول میکنند ، مثلا برزیل بابت تمدید سخت گیر نمیباشد و به راحتی ویزا شما را تمدید میکند اما در بعضی از کشور ها شما باید ماموران را قانع کنید که این کار دشواری میباشد .
اقامت غیر مجاز :
همانطور که گفته شد شما با پایان رسیدن ویزا باید کشور میزبان را ترک کنید اگر مدت ویزا شما به پایان رسید و شما هنوز در آن شهر هستید گفته میشود اقامت غیر مجاز هستید و هنگام خروج از کشور میزبان باید بابت هر روز دیر کرد جریمه ای را پرداخت کنید ، شما تا مدتی حق گرفتن ویزا آن کشور را ندارید زیرا شما قانون شکنی کردید .
ویزا شینگن:
با دریافت این ویزا میتوانید هر 6 ماه یکبار 90 روز به کشور های شینگن سفر کنید ،کشور هایی مانند : اتریش ، بلژیک ، دانمارک ، چک ، فنلاند ، فرانسه ، المان ، یونان ، مجارستان ، هند ، استونی و...
88265936 43000443
(R_CH)
کلیه حقوق وب سایت متعلق به آژانس توتک سفر تدبیر می باشد.
طراحی وب سایت: ایران تکنولوژی