تبدیل تاریخ
غذاهای گرجستان بهترین و خوشمزه ترین وطعمی متفاوت و مختص خود دارند که در سرتاسر دینا طرفدارهای زیادی دارد.
وقتی تور گرجستان توتک سفر را از میان تورهای مختلف و گوناگون انتخاب می کنید،باید با غذاهای اونجا هم آشنا باشید که ببینید با مزاجمون سازگار هست یا نه ، هرچند که معتقدیم تمام غذاهای گرجی بسیار خوشمزه و پرطرفدار هستند .رستورانهای گرجستان رو توی هر کشوری میتونین پیدا کنین ولی خوردن غذاهای گرجی توی کشور گرجستان یه لطف دیگه داره ولی در اینجا سعی می کنیم معروفترین انواع غذاهای گرجی را به شما معرفی کنیم
چاناخی | Chanakhi
چاناخی یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه گرجی است که چون در گذشته این غذا را در ظرف سفالی به نام چاناخ سرو میکردند اسم این غذا اینگونه نام گرفت.این خورشت خوشمزه به نوعی میشود گفت تاس کباب بره است که به همراه گوجه فرنگی، بادمجان، سیب زمینی، سبزیجات و سیر پخته می شود. نوع دیگری از این غذا وجود دارد که ابتدا بادمجان ها را برش داده و سپس با سبزیجات و تکه های گوشت درون آن را پر میکنند، سپس بادمجان ها را به همراه کمی آب بر روی شعله ملایم گذاشته تا همراه هم بپزند.
یکی دیگر از غذاهای سنتی و پرطرفدار گرجی، آجاپصندلی نوعی غذای سبزیجات است که با استفاده از بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل دلمه، سیر، گشنیز و ادویه طبخ می شود. البته برخی ها علاوه بر سبزیجات یاد شده، آجاپصندلی را با استفاده از سیب زمینی و فلفل قرمز می پزند.
تمام مواد اولیه این غذا از جمله سبزیجات معمول گرجستان است و اغلب همگی در تابستان به راحتی در دسترس قرار می گیرند.
خینکالی یکی از محبوب ترین غذاهای ملی گرجستان است که ظاهری مشابه پیراشکی ایرانی ها دارد.
این غذا شامل لقمه های خمیری و آردی می شود که درون این لقمه ها از گوشت و ادویه پر می شود. خینکالی در نواحی مختلف گرجستان با مواد مختلفی پر می شود، اما رایج ترین ترکیب، مخلوطی از گوشت گاو و گوشت خوک است. در نواحی کوهستانی گرجستان، خینکالی را با گوشت بره می پزند. البته می توان برای پر کردن خینکالی از ترکیبی چون پنیر، قارچ و سیب زمینی له شده نیز استفاده کرد.
در شهرهای گرجستان، دو نوع خینکالی معروف است: خینکالی با جعفری و خینکالی بدون جعفری.
چاشوشولی یکی از غذاهایی است که مردمان گرجی اغلب در رستوران ها آن را صرف می کنند. این غذا نوعی خورشت سنتی و گرجی است که با استفاده از گوشت گراز و مرزه تابستانه طبخ می شود.
با استفاده از سیر، فلفل قرمز بلغاری، گوجه فرنگی و فلفل فرنگی به خورشت چاشوشولی طعمی متفاوت می افزایند.
متسوادی، سیخی از تکه های کبابی گوشت بره، گوساله و یا خوک است که نمادی راستین از جشن های گرجستانی است. انتخاب نوع گوشت بسته به منطقه و شهر مورد نظر، متفاوت است اما روش کباب کردن تقریبا در همه جای گرجستان یکی می باشد. پس از آن که کباب ها آماده شدند، تکه های گوشت جدا شده و در ظرفی با ورقه های نازک پیاز و رب انار گذاشته شده و هم زده می شوند. گوشت های داغ کبابی به آرامی پیاز را نرم و پخته می کنند، در حالی که رب انار با آب گوشت مخلوط می شود و ترکیب خوشمزه و بدیعی را پدید می آورد.
چاکاپولی | Chakapuli
یکی دیگر از خورشت های محبوب میان گرجی ها چاکاپولی است که طرفداران بسیار زیادی دارد.
غذای چاکاپولی را با استفاده از گوشت بره و یا گوساله به همراه سس گوجه سبز، پیاز، برگ ترخون، فلفل سبز، سیر و مخلوطی از سبزی های تازه مانند جعفری، نعنا، شوید و گشنیز به همراه نمک و ادویه درست می کنند.
چخخبیلی | Chakhokhbili
چَخُخبیلی به نوعی خورشت گرجی و یکی از غذاهای سنتی این کشور است.
این غذا شامل ترکیب خوشمزه ای از سوپ گوشت گاو، خورشت مرغ و سبزیجات تازه ای چون ترخون است.
نام خورشت چخخبیلی از کلمه «خوخوبی» گرجی گرفته شده که به معنای قرقاول است، چونکه در دستور طبخ اصلی این غذا از گوشت قرقاول و گوشت گاو استفاده می شده. البته می توان از گوشت بوقلمون، اردک و یا مرغ به جای گوشت قرقاول استفاده کرد. چون در گرجستان در حال حاضر گوشت مرغ ترویج دارد به جای گوشت قرقاول از گوشت مرغ استفاده میشود.
معمولا چخخبیلی را با نان سرو می کنند.
شیشلیک این کباب خوشمزه از جمله غذاهای مشترک در فرهنگ های غذایی غرب آسیا، آسیای میانه، قفقاز و حتی مرکز و شرق اروپا است که علاوه بر کشور خودمان، در کشورهایی چون گرجستان، ترکیه، افغانستان، آذربایجان، پاکستان، روسیه، لهستان، لیتوانی و ارمنستان به چشم می خورد.
همان طور که می دانید شیشلیک نوعی کباب است که در اصل از تکه های گوشت بره تهیه می شود، اما بسته به منطقه و نوع ترجیحات مذهبی ممکن است از گوشت گاو و خوک هم برای پخت آن استفاده شود. سیخ های گوشت یا به تنهایی بر روی آتش کباب می شود و یا ممکن است همراه با چربی، فلفل، سبزیجات، پیاز و یا قارچ کباب شود.
چیکن تاباکا یکی دیگر از غذاهای سنتی گرجستان است که در آن تکه های مرغ سوخاری می شوند و همچنین در دیگر کشورهای سرزمین قفقاز نیز بسیار محبوب پر طرفدار است.
چیکن تاباکا علاوه در گرجستان، در روسیه هم یکی از غذاهای معمول رستوران ها محسوب می شود و همچنین آن را در بسیاری از رستوران های اروپای شرقی و کشورهای مرکز اروپا خواهید دید.
ابتدا مرغ را در یکی از ظروف قدیمی گرجستانی به نام تابه سرخ می کنند. برای آن که مرغ ها کاملا سرخ شوند، آن ها را در کف تابه پهن کرده و بعد با استفاده از وزنه ای تکه های مرغ را فشرده می کنند. امروزه برای این کار از تابه های به خصوصی استفاده می شود چیکن تاباکا اغلب با سیر و یا سس های مخصوص گرجی طعم دار می شوند.
گرچه کشور گرجستان نواحی ساحلی بسیاری دارد، اما غذاهای دریایی در میان منوی غذایی این کشور جای چندانی ندارد.
با این وجود گاهی می توان غذاهای دریایی را در برخی از رستوران ها و منوها دید. ماهی قزل آلا با رب انار یکی از همین معدود غذاهاست.
در این غذا ابتدا ماهی قزل آلا را کاملا سرخ کرده و سپس با سس ترش و شیرین انار سرو می کنند.
آجارولی از دسته خاچاپوری است و از انواع خاچاپوری می باشد. آجارولی ازغذاهای لذیذ و پرطرفدارگرجستان که بیشتر طرفداران آن دراستان آجاریا درمنطقه باتومی است. آجارولی در اصل خمیری به شکل قایق است که در وسط قایق یک تخم مرغ قرار می گیرد و معمولا تخم مرغ وسط آن را با خمیرهای نان مخلوط کرده و میل می کنند.
رستوران های ایرانی در تفلیس
رستوران ایرانی پالز
رستوران هزار و یک شب تفلیس
رستوران ایرانی آکواپاب
رستوران ایرانی نایب
رستوران ایرانی شاندیز
رستوران بین المللی پایلوت
.با تور گرجستان آژانس توتک سفر به گرجستان و شهر زیبای تفلیس سفر کنید
کلیه حقوق وب سایت متعلق به آژانس توتک سفر تدبیر می باشد.
طراحی وب سایت: ایران تکنولوژی