پاسپورت چیست؟|مراحل تهیه پاسپورت،هزینه دریافت آن|تفاوت پاسپورت با ویزا
مطالبی که قراره تو این مطلب بهش بپردازیم:
"پاسپورت چیه؟؟ | تفاوت اون با ویزا "
چطور پاسپورت تهیه کنم؟ | هزینه دریافت پاسپورت چقدره ؟
شهروندی که قصد سفر به خارج از کشور رو داره اولین کاری که باید قبل از رزرو تورش انجام بده اینه که دو تا مدرک مهم رو تهیه کنه، این مدارک شامل پاسپورت و ویزاست
حالا پاسپورت چیه و چطور باید تهیه اش کنیم؟
پاسپورت یا گذرنامه، در واقع شناسنامه ای بین المللی هستش که در تمامی کشورهای خارجی به رسمیت شناخته شده و تابعیت و اطلاعات اولیه فرد ( نظیر نام دارنده پاسپورت، تاریخ تولد، محل تولد، تاریخ انتشار، تاریخ انقضا، شماره گذرنامه، کد ملی، عکس شخص و ...) در آن درج شده و نشان دهنده حمایت و تایید هویت و ملیت آن فرد، برای سفرهای بین المللی در سرتاسر جهانه، در حقیقت با پاسپورت مشخص میشه شما یک فرد از یک کشور خاص هستین که مجوز خروج از سمت دولت برای شما صادر شده، در نتیجه شما اگر قصد سفر به هر کشور خارجی رو داشته باشین، باید پاسپورت یا گذرنامه با اعتبار بالای 6 ماه رو ارائه بدین.
تعریف دقیق گذرنامه براساس ماده 1 قانون گذرنامه: سندیست که از طرف مقامات دارای صلاحیت در این قانون برای مسافران اتباع ایران به خارج یا اقامت در خارج از کشور یا مسافرت از خارج به ایران داده میشود.
اهمیت پاسپورت در جهان :
پاسپورت ها در جهان باتوجه به یه سری نکات رتبه بندی میشن، اگه یادتون باشه بالاتر اشاره کردیم که برای سفر به خارج ازکشور علاوه بر پاسپورت به ویزا هم نیاز داریم. اگه بخوام در یک جمله در مورد ویزا توضیح بدم، ویزا در حقیقت مجوز ورود به کشور میزبان هستش که از طرف اداره مهاجرت کشور مورد نظر و با صلاحدید نماینده اون کشور، ورود شما رو برای مدت معینی تایید میکنه.
و تفاوت اصلی ویزا و پاسپورت همینجا مشخص میشه، پاسپورت مجوز خروج از کشور و ویزا مجوز ورود به کشور میزبان می باشد.
حالا یه سری از کشورها به دلیل روابط خوب سیاسی و اقتصادی، توافقنامه ای تخت عنوان توافق نامه لغو روادید یا همون لغو ویزا بین خودشون بسته میشه که به موجب قوانین درج شده در این توافقنامه، شهروندان دو کشور میتونن بدون تهیه ویزا و فقط با داشتن پاسپورت سفر کنن. و یا برای سفر به یه سری از کشورها نظیر آذربایجان، شما ویزا رو در فرودگاه و با پرداخت مبلغ ثابت و مشخصی دریافت میکنین.
این که شما با پاسپورت کشورتون به چند تا کشور خارجی میتونین بدون ویزا وارد شین و سفر کنین نشون دهنده اعتبار و روابط خوب کشور شما با سایر کشورهاست.
در نتیجه وبسایت رسمی
مراحل اخذ یا سفارش پاسپورت مراحل خاصی ندارد و شما عزیزان میتوانید کمتر از 1 ساعت نسبت به اخذ و یا تعویض و یا تمدید پاسپورت اقدام نمایید .
حضور فرد متقاضی در تمامی مراحل الزامی میباشد .
مدارک مورد نیاز جهت اخذ پاسپورت
- در مرحله اول باید به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ( پلیس بعلاوه ده ) مراجعه نمایید و از قسمت گذرنامه فرم های مربوطه را دریافت نمایید . ( هزینه پوشه و فرم های مربوطه 4000 تومان میباشد )
- پرداخت مبالغ : 43000 هزار تومان ، 5000 هزار تومان و 100000 هزار تومان ( این مبالغ جهت چاپ پاسپورت ، عوارض شهرداری و هزینه ارسال پست میباشد ) از طریق دستگاه کارتخوان مستقر در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ( پلیس بعلاوه ده ) باید پرداخت شود .
نکته) تمامی هزینه ها به صورت دستگاه کارت خوان پرداخت گردد .
- همراه داشتن اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه (در صورت نداشتن هر کدام از موارد تاییدیه ثبت احوال الزامی میباشد)
- همراه داشتن یک قطعه عکس در سایز ۶*۴ ( بهتر است که بدانید عکس باید جدید و رنگی و به صورت تمام رخ باشد و همچنین برای آقایان باید عکس بدون کلاه و عینک و زیور آلات و همچنین بدون آرایش مو باشد و همچنین رنگ لباس نباید با پس زمینه یکی باشد و همچنین بانوان نیز باید حجاب کامل را رعایت نمایند و بدون آرایش و زیورآلات و با روسری یا مقنعه تیره باشند ) ( پیشنهاد میکنیم که عکس را در خود خدمات الکترونیک انتظامی ( پلیس بعلاوه ده ) انجام بدهید تا خیالتان از بابت عکس راحت باشد و هزینه عکس در این مراکز 8000هزار تومان میباشد .)
- تمامی افراد باید دارای کارت ملی و شناسنامه جدید باشند .
- جهت دریافت پاسپورت برای اشخاص زیر ۶ سال باید خود شخص در محل حاضر شود .
- افراد نظامی که شاغل میباشند باید حتما از حفاظت اطلاعات یگان خود نامه بیاورد و نامه مربوطه را به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ارائه نمایند .
- بانوانی که همسرشان فوت شده است ، باید اصل گواهی فوت همسر یا اصل شناسنامه باطل شده را ارائه نمایند .
- حتما توجه فرمایید که آقایان برای اخذ گذرنامه باید اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت و یا گواهی اشتغال به خدمت را ارائه نمایند ، - لازم به ذکر میباشد که آقایان بالای ۵۰ سال نیازی به کارت پایان خدمت ندارند .
- بازنشستگان نظامی که 5 سال از تاریخ بازنشستگی شان رد نشده است باید از حفاطت اطلاعات یگان مربوطه نامه تاییده بیاورند .
- بازنشستگان نظامی که 5 سال از بازنشستگی آنها رد شده است باید به همراه بقیه مدارک اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان خود را ارائه نمایند ( نیازی به تاییده یگان مربوطه نمیباشد ) .
مدارک مورد نیاز برای تمدید پاسپورت در خارج از کشور
- ارائه فرم درخواست تمدید
- ارائه اصل پاسپورت فعلی و یک سری فتوکپی از صفحههای دو، سه و همچنین صفحاتی که دارای آخرین مهر خروج میباشند .
- ارائه اصل شناسنامه و یک سری کامل فتوکپی از کلیه صفحههای آن (بهتر است که بدانید شناسنامه افراد بالای 15 سال باید دارای شناسنامه باشد .)
- عکس بیومتریک
- بهتر است که بدانید پاسپورت یا گذرنامه نیز مانند گواهینامه میباشد و باید پس اتمام به درخواست تمدید آن اقدام نمایید .
مواردی که باید اقدام به تعویض پاسپورت نمایید :
1-پس از پایان اعتبار پنج ساله (تاریخ انقضا که در پاسپورت درج شده است به این معنا نیست که حتما در این تاریخ اقدام به تعویض نمایید شما میتوانید 6 ماه مانده به تاریخ انقضاء اقدام نمایید .) بهتر است بدانید اکثر کشورها اعتبار کمتر از 6 ماه را اجازه ورود نمیدهند .
2-در صورت تکمیل شدن صفحات گذرنامه یا پاسپورت
3- تغییر نام و نام خانوادگی در شناسنامه
4- تغییر محل اقامت
5- آسیب دیدن پاسپورت در شرایط سوختگی ، اب دیدگی و...
6- درخواست تفکیک نام فرزندان از گذرنامه
نحوه تکمیل فرم درخواست گذرنامه یا پاسپورت
قسمت اول : اطلاعات شخصی
همان طور که مشاهده میکنید ، قسمت اول فرم پاسپورت اطلاعات شخصی متقاضی میباشد . در مرحله اول باید نام و نام خانوادگی و نام پدر تان را به صورت فارسی و لاتین یادداشت نمایید .در زمان نوشتن به زبان لاتین توجه نمایید که درست یادداشت کرده باشید چون این اطلاعات در پاسپورت شما ثبت میشود و همچنین باید از حروف بزرگ استفاده شود . ( در مربع ها باید هر حرف را به صورت لاتین وبزرگ یادداشت نمایید .)
نکته ) در صورتی که شما از نوشتن اطلاعات خود به زبان انگلیسی اطلاعی ندارید میتوانید از مسئول واحد گذرنامه درخواست کمک نمایید .
در ادامه شما سوال هایی در مورد تاریخ تولد ، دین ، مذهب شماره شناسنامه و... را میبینید که باید آن ها را به صورت خوانا تکمیل نمایید .
نکته ) محل تولد باید دقیقا به صورت شناسنامه پر شود .
قسمت دوم : علائم ظاهری
در این بخش شما عزیزان باید اطلاعات ظاهری خود از جمله رنگ چشم ، قد و وزن را تکمیل نمایید ( در صورت داشتن سوختگی و بریدگی یا ... در صورت باید قید شود )
قسمت سوم : شغل و محل کار
در این بخش از فرم درخواست پاسپورت ، شما قسمت شغل و محل کار را مشاهده میکنید که باید شغل نام موسسه ، ادرس و شماره محل کارتان را درج نمایید .( توجه داشته باشید از عنوانی همچون دکتر و مهندس و ...پرهیز نمایید .
قسمت چهارم : محل سکونت
در این قسمت از شما اطلاعات محل سکونت تان را میخواهد که باید به صورت دقیق تکمیل شود ( در این بخش باید محل سکونت دائم و آدرس پستی را تکمیل نمایید ) .
نکته) آدرسی که یادداشت میکنید پاسپورتان به آنجا فرستاده میشود .
نکته) اگر در کشور خارج اقامت دارید آدرس را قید نمایید .
قسمت پنجم : کشور مقصد
در این قسمت شما عزیزان باید اطلاعات کشور مقصد ، کشور های قصد عبور ، مرز های خروجی و هدف از مسافرت را قید نمایید
نکته ) اگر مقصد تان معلوم نیست میتوانید به صورت دلخواه اسم کشور را وارد نمایید به طور مثال ترکیه ، عراق
قسمت ششم : اطلاعات نزدیکان
در این بخش شما عزیزان باید اطلاعات نزدیکان خود را یادداشت نمایید که دذ صورت اتفاق باهاشون تماس بگیرند .
این اطلاعات شامل : نام و نام خانوادگی ، شغل و محل کار ، نشانی و شماره تما سرا باید یادداشت نمایید . ( پیشنهاد میشود دو تن از نزدیکان خود همچون پدر ، مادر ، برادر ، خواهر و دوستان را نام ببرید )
قسمت هفتم : گذرنامه سابق و موافقت نامه ولی یا شوهر
در این بخش شما عزیزان باید اطلاعات گذرنامه قبلی تان را ذکر نمایید . ( در صورت داشتن پاسپورت قبلی ، اطلاعات یر را باید تکمیل نمایید .)
- شماره پاسپورت
- تاریخ صدور
- تاریخ انقضاء
- محل صدور
- علت تعویض گذرنامه
نکته ) در صورتی که قبلا گذرنامه نداشتید تیک گذرنامه نداشته ام را بزنید .
و همچنین در این قسمت رضایت نامه مختص به بانوان شوهر دار یا فرزندان زیر 18 سال میباشد .
آخرین قسمت : امضا
این قسمت آخرین قسمت میباشد که باید متقاضی پس از مطالعه قوانین آن را امضا کنند .
نکات مهم در مورد اخذ پاسپورت
* برای متولدین خارج از کشور ارائه مدرک ورود لازم میباشد .
* برای ابطال گذرنامه هایی که بیش از 1 سال اعتبار دارند نامه از سوی اداره گذرنامه الزامی میباشد .
در صورت مخدوشی و گم شدن پاسپورت باید :
متقاضیان تهرانی باید به ادرس اداره گذرنامه در خیابان مطهری ، خیابان کوه نور مراجعه نمایند .
جهت اطلاع از خدمات توتک سفر میتوانید با همکاران ما در تماس باشید .
021-43000443
021-88265936
لینک های مرتبط :
دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی