غذاهای ترکیه
غذاهای اصیل ترکیه
وقتی حرف از سفر میشه در حالت معمول اولین فکرهایی که به ذهنمون میرسه برنامه ریزی برای مکانی مناسب برای اقامت ، دیدن مکان های تفریحی و گردشی و انتخاب چند پاساژ برتر برای خرید ولی یکی از اصلی ترین و جذاب ترین تفریحات تو سفر آشنایی با غذاها و ذائقه اون شهر یا کشور هست
امروز قصد داریم شما رو با غذاهای هوس انگیز و خوش رنگ و لعاب ترکیه آشنا کنیم
غذاهایی که حداقل یکبار در زندگی باید طعم لذیذ آن ها رو چشید ، پس با توتک سفر همراه باشید
دونر کباب | Döner Kebabı
ترکیه به غذاهای گوشتی و لذیذش شهرت داره و بدون شک یکی از معروف ترین غذاهای ترکیه ای دونر کباب هست ، این کباب که به کباب ترکی هم معروف است رو کمی تا مقداری تو کشور خودمان هم میشناسیم
حجم زیادی از گوشت یا مرغ را به صورت لایه لایه روی سیخی چرخان قرار می دهند. با چرخیدن کباب نزدیک آتش، گوشت کم کم کباب و پخته می شود. برای سرو هم به میزان لازم از کباب می برند. همراه با موادی مثل پیاز و فلفل سرو می کنند. کباب ترکی یکی از پرطرفدارترین غذاهای ترکیه است. این نوع کباب را هم به صورت ساندویچ و هم به صورت پرسی سرو می کنند.
دوروم | durum
دوروم یک غذای ساندویچی ترکی است . در این ساندویچ ، کباب دونر ترکی را درون ساندویچی از نون لواش یا نان های ورقه ای می پیچند و معمولات با سبزیجاتی مانند کاهو ، گوجه فرنگی ، خیار و گاها ذرت و زیتون سرو میشود
گزلمه | GOZLEME
گزلمه در واقع همانند فتیر ما ایرانی هاست که در ترکیه پخت میشود . برای پخت ان میتوانید خودتان مواد داخلش را انتخاب کنید ، میتوان درون نان را با موادی مانند پنیر ، سیب زمینی ، پیاز یا گوشت انتخاب کرد ، این نان در زمان پخت با کره محلی طعم دار میشود که میتوان به عنوان یک صبحانه یا میان وعده مقوی باشد
ایمام بایلدی | IMAM BAYILDI
از غذاهای خوشمزه ترکیه میتوان به ایمام بایلدی اشاره کرد که طرفداران زیادی دارد ، اگر شما از دسته افرادی هستید که علاقه مند به بادمجان هستید توصیه میکنیم این غذا لذیذ را از دست ندهید ، این غدا در اصل به دوران امپراتوری عثمانی برمیگردد و امروزه نیز در اکثر مناطقی که تحت تسلط عثمانی ها بودند این غذا مصرف می شود.
لاهماجون | Lahmacun
لاهماجون را به دلیل ظاهرش گاهی پیتزای ترکی هم میگویند مواد مختلف مثل گوشت چرخ کرده و سبزیجات متنوع به همراه پیاز و گوجه و انواع ادویه جات مانند آویشن ، فلفل ، دارچین و زردچوبه را روی خمیر ریخته و بعد داخل فر قرار میدهند
پیده | Pide
پیده شباهت زیادی به لاماهجون دارد شاید تفاوت اصلی ان تنها در ظاهرشان باشد و بیشتر به نام پیتزای قایقی معروف هست داخل قایق خمیری را با موادی مثل پنیر، سبزیجات و انواع مختلف گوشت پر می کنند. پیده را در رستوران روی ظروف چوبی مخصوصی سرو می کنند که باعث جذابیت بیشتر آن می شود.
چی کوفته | Çig Köfte
این کوفته در واقع با گوشت خام تهیه میشه ،اصالت این غذا برمیگردد به زمان حضرت ابراهیم ، ان زمان به دلیل عدم دسترسی به آتش این کوفته خام ابداع شد
گوشت خام تازه را با بلغور ، پیازچه و ادویه های مختلف ترکیب میکنند و به شکل کوفته های کوچک در می اورند و به همراه کاهو و لیمو سرو میشود
تاوک پیلاو | tavuk pilav
تاوک پلو دقیقا مانند غذای مرغ پلویا ته چین ما ایرانی هاست که در ترکیه با این نام شناخته هست
در کنار برنج و سینه مرغ آماده شده سبزیجاتی مانند جعفری یا گشنیز نیز گذاشته و غذا را با آن تزئین می کنند.
شیش کباب | shish kabab
در اشپزی ترکیه ای شیش (şiş) به ان سیخ فلزی گفته میشود که گوشت را روی ان قرار میدهند . تکه های گوشت بره یا گاو را که از قبل در ترشانچی (چاشنی مخصوص گوشت و ماهی ) خوابانده اند ، ممعمولا بدون سبزیجات به سیخ می کشند بعد هم سیخ هارا روی آتش زغال می گردانند تا خوب کبابی شوند
شاید درست کردن این کباب بهظاهر، ساده بهنظر برسد، اما لذتی که از طعم و عطر تکههای آن در ذهن و ذائقهٔ آدم باقی میماند، ثابت میکند که درست کردن شیش کباب اصل، فقط کار دست یک هنرمند ترکیهای است!
علی نازیک کباب | Ali Nazik Kebabı
علی نازیک در کنار اسکندر کباب جزء معروف ترین کباب های ترکیه هستند این کباب کلاسیک لذیذ و خوشمزه از ترکیب گوشت بره مزه دار شده و کباب شده همراه با بادمجان کبابی و ماست چکیده یا ساده سرو می شود.
اگر بادمجان دوست دارید، عاشق این کباب میشوید! طعم و عطر دودی بادمجان کبابی، بره کبابی را بسیار لذیذتر میکند.
بیتی کباب | Beyti Kebab
دستورتهیه بیتی کباب (Beyti Kebab) به دوران امپراتوری عثمانی برمیگردد. در سالهای اخیر رستورانی در استانبول مجدد پخت چنین کبابی را آغاز کرد و امروزه در سرتاسر ترکیه طرفداران زیادی دارد. بیتی کباب مخلوطی از گوشت چرخکرده و گوشت بره است که در خمیر تورتیامانندی بهنام یوفکا (Yufka) پیچیده میشوند. بعد هم بهصورت رول بریدهشده، به سیخ کشیده شده و روی آتش کبابی میشوند.
آدانا کباب | Adana Kebab
نام این کباب از شهر آدانا ترکیه گرفته شده و ظاهرا این شهر به کباب های لذیذش شهرت دارد. برای تهیه آدانا کباب، گوشت چرخ کرده بره یا گاو با پیاز، سیر و ادویه های مخصوص ترکی خوب ترکیب می شود و بعد با دست به سیخ کشیده می شود. وقتی سیخ های کباب روی آتش گذاشته می شود چربی گوشت آب می شود و این ترکیب را به کبابی یکدست تبدیل می کند.
کباب آدانا بسیار پرمزه است و به دلیل مقادیر زیاد فلفل قرمز و پاپریکا، رنگ و طعمی تند و تیز و خوشمزه دارد. آدانا کباب معمولا همراه با سبزیجات کبابی مثل فلفل کبابی، پیاز و گوجه کبابی سرو می شود و آن را تنها یا در کنار پلوی سبزیجات می خورند.