تبدیل تاریخ
جشن کریسمس برای مسیحیان مانند جشن نوروز برای ایرانیان است. این روز هم به مانند نوروز ایرانیان آداب و رسوم خاص خود و همینطور زمان خاصی دارد توتک سفر قصد دارد در این مقاله شما را با رسومات جالب چندین کشور در برگذاری انها آشنا کند
روز 25 دسامبر مصادف با تولد حضرت مسیح، عیدی بزرگ در بسیاری از کشورهای جهان است. در این روز مسیحیان جهان با خرید هدایا، تزئین درخت کاج و حضور در کلیساها، تولد حضرت مسیح را جشن می گیرند. با وجود این، جشن عید کریسمس در همه کشورها مصادف با روز 25 دسامبر نیست. برخی از کشورها که از تقویم ژولینی به جای میلادی پیروی می کنند، در تاریخ 7 ژانویه، کریسمس را جشن می گیرند. سنت های آنها در این روز متفاوت است. نمونه اختلاف تقویم ژولینی و میلادی بابانوئل و سورتمه پر از هدایاست
هلند
روز 5 دسامبر مهمترین عید در هلند است. این عید مصادف با سفر «سینترکلاس» یا «نیکلاس مقدس» از خانه خود در اسپانیا به هلند برگزار می شود. سینترکلاس یکی از چهره های مذهبی در هلند است که تا قرن 19 در راستای تربیت و هدایت کودکان و جوانان فعالیت داشت. در سال 1850، یان شوئنک من، نویسنده داستان های کودکان، سینتر کلاس را در کنار یک غلام سیاه به نام «پیت سیاه» معرفی کرد. وظیفه پیت سیاه این بود که از دودکش وارد خانه کودکان خوب شود و برای آنها هدیه ببرد یا آرزوی آنها را برآورده کند.
ایسلند
در سرزمین یخ و برف،سنت بر این است که 13 روز پیش از کریسمس، اولین بابانوئل با سورتمه خود از کوه پایین آمده و به هر خانه که کودک در آن است، سر می زند. طبق داستان های محلی، بابانوئل در کفش کودکان خوب شیرینی و شکلات و در کفش بچه های بد، سیب زمینی می گذارد.
تا روز 25 دسامبر و همزمان با تولد مسیح، 13 بابانوئل از کوه پایین می آیند و از فردای عید تا روز 6 ژانویه همه آنها به کوهستان باز می گردند.
عدد 13 در فرهنگ مردم ایسلند همانند آنچه در سنت نوروز باستانی آمده، عددی خوش یمن است.
آلمان
شب کریسمس (25 دسامبر) مهمترین و مقدس ترین زمان در میان مردم آلمان است. خانواده های آلمانی تا نیمه شب در کلیساها باقی می مانند و سرودهای مذهبی می خوانند.
لهستان
جشن های عید کریسمس در لهستان همانند هلند از 6 دسامبر آغاز می شود. خانواده های لهستانی 12 نوع غذا بومی را برای جشن کریسمس آماده می کنند که یکی از آنها «اوپتاتک» یا شیرینی کریسمس است.
نروژ
مبادله هدیه یکی از سنت های مردم نروژ در شب کریسمس است که اغلب اوقات به وسیله شخصی که خود را شبیه به بابانوئل کرده، اعطا می شود. آنها همچنین در شب کریسمس، مقداری دانه گندم برای پرندگان میریزند
آرژانتین
مردم این کشور خانه های خود را با چراغ و تاج گل تزئین می کنند و بر سر در خانه هایشان حلقه های گل سفید و قرمز آویزان می کنند. آنها در روز 8 دسامبر با تزئین کردن درخت کریسمس، به استقبال تولد مسیح می روند.از دیگر دکورهای مردم آرژانتین برای جشن کریسمس، استفاده از پوستر مریم مقدس و مسیح است.خوراک اصلی مردم آرژانتین در شب عید کریسمس شامل بوقلمون دودی،گوشت خوک، گوجه شکم پر و نان های مخصوص عید همچون «پان دولشه» و «پانه تُن» است
استرالیا
استرالیا تنها کشوری است که کریسمس را وسط تابستان برگزار می کنند. مردم استرالیا خانه های خود را با حلقه های گل تزئین کرده و به جشن و خواندن سرود می پردازند ، ابگوشت و بوقلمون کبابی خوراک ویژه شب عید در استرالیاست.
روسیه
در روسیه همانند سایر کشورهای اروپای شرقی، خانواده ها به نشان 12 حواریون، 12 نوع خوراک تهیه می کنند که سوپ چغندر، ماهی و کلم از غذاهای اصلی هستند ،مردم روسیه از تقویم ژولینی پیروی کرده و مراسم خود را روز 7 ژانویه برگزار می کنند
نیجریه
کریسمس در نیجریه یک مراسم خانوادگی است و مردم کمتر در گروه های بزرگ شرکت می کنند. آنها خانه های خود را با گل و درخت تزئین می کنند و برای شام شب عید بوقلمون طبخ می کنند. از دیگر خوراک های سنتی نیجریه در شب عید می توان به کباب بره، خوراک خرگوش و یا جوجه اشاره کرد.
کانادا
نامه نوشتن به بابا نوئل
در کانادا بچه ها و البته گاهی هم بزرگ ترها! به بابانوئل نامه می نویسند و آن را به آدرس خانه بابانوئل در قطب شمال کانادا می فرستند. البته این نامه ها هیچ وقت به دست بابانوئل ها نمی رسد چون بعضی از کارمندان پست، داوطلبانه این نامه ها را باز می کنند و جواب می دهند.
بگذارید افسانه عنکبوت کریسمس را برایتان تعریف کنیم: یک روز عنکبوت دلش به حال خانواده فقیری که نتوانسته بود درخت کریسمس را تزئین کند سوخت برای همین وقتی افراد خانه خواب بودند همه قسمت های این درخت را با تارهای زیبا و درخشانش پوشاند! به خاطر همین افسانه هست که خانواده های اوکراینی و لهستانی درخت کریسمس را با تارهای عنکبوت تزئین می کنند! اگر در پشت یکی از درخت های کریسمس یک عنکبوت واقعی پنهان شده باشد یعنی امسال برای آن خانواده سال شانسه!
فستیوال نور از آن جشن هایی است که مردم پورتلند عاشقش هستند. هر سال نوازندگان زیادی در این شهر جمع می شوند تا جشن نورها را با موسیقی همراه کنند. کمی پایین تر از داون تاون این شهر یک باغ گیاهشناسی هست که مخصوص برگزاری این جشنه. برای این جشن درختان باغ با هزاران چراغ چشمک زن تزئین می شوند و مردم با تماشای آن ها و گوش دادن به موسیقی در این جشن شرکت می کنند.
شهر «سان فرناندو» در فیلیپین به «پایتخت کریسمس» معروف است چون هر سال این شهر پر از فانوس های بزرگ می شود. خیلی ها از شهرهای دیگر فیلیپین به اینجا می روند تا این جشن باشکوه را از دست ندهند. فستیوال فانوس ها اولین بار در سال ۱۹۰۴ برگزار شد، در آن روز افراد زیادی با هم مسابقه گذاشتند تا ببینند کدام یک از آن ها بزرگ ترین و زیباترین فانوس کریسمس را ساخته است. از آن زمان تا به حال این فانوس ها هم از نظر اندازه و هم از نظر شکل تغییرات زیادی کردند. فکرش را بکنید فانوس های غول پیکری که با لامپ های زیادی روشن شدند و یکی دو تا هم نیستند. دیدن این فانوس های درخشان حسابی حال و هوای کریسمس دارد و می تواند همه را تحت تاثیر قرار دارد. اگر امروز به این شهر بروید فانوس های ۶ متری بزرگی را می بینید که با بیشتر از ۵ هزار حباب لامپ روشن شده است.
ایران
مانند مسیحیان سراسر دنیا، ارامنه ایران نیز در آخرین روزهای دسامبر، خود را برای رسیدن سال نو آماده میکنند.مسیحیان ایرانی به دو بخش ارمنیها و آشوریها تقسیم میشوند که گرامیداشت آئینهای کریسمس آنها با هم تفاوت دارد.
مسیحیان آشوری از ۲۵ روز مانده به میلاد مسیح روزهای با عنوان روزه پرهیز میگیرند و در این مدت از صرف گوشت و لبنیات دوری میجویند. پس از فرا رسیدن ۲۵ دسامبر (چهارم دی)، آشوریان روزه خود را به پایان رسانده و با حضور در کلیسا، مراسم عشای ربانی به جای میآورند
آئین آشوریها به این ترتیب است که روز چهارم دی ماه (۲۵ دسامبر)، مردم برای دید و بازدید و عرض تبریک به روحانیون آشوری به کلیساها میروند و فردای آن روز، روحانیون هستند که به دید و بازدید هم کیشان خود میروند. از نکات قابل توجه دیگر این است که برخلاف همه مسیحیان که روز اول ژانویه را به عنوان آغاز سال نو میدانند، سال نو آشوریها در ماه نیسان و همزمان با مراسم ۱۳ فروردین ایرانیها است.
اگر آدم کنجکاوی باشید، میدانید که کریسمس ارامنه کمی دیرتر از همکیشان خارجیشان است؛ حدودا ده روز دیرتر شروع میشود. یعنی در حالی که اکثر مسیحیهای دنیا (از کاتولیکها و پروتستانها گرفته تا گروه عمدهای از ارتدوکسها) ۲۵ دسامبر را روز ولادت حضرت عیسی مسیح (ع) میدانند، پیروان کلیسای مستقل ارامنه ۶ ژانویه را کریسمس میگیرند. با وجود این اختلاف، سال نوی مسیحی از همان شب اول ژانویه آغاز میشود و با مراسم خاص خودش همراه است.
ارامنه ایران که بخش اصلی مسیحیان کشور را تشکیل میدهند، این روزها برای تدارک جشنهایشان سخت در جنب و جوش هستند. در «ده متری ارامنه» واقع در خیابان خواجه نظام تهران، جایی که همیشه بوی قهوه تازه آسیابشده آدم را مست میکند، بازار خرید و شادباش گفتن به زبان ارمنی گرم است.
T.M
از همراهی شما عزیزان ممنون
⟨ جهت دریافت مشاوره و تور مورد نظر خود با همکاران ما در توتک سفر تماس بگیرید⟩
کلیه حقوق وب سایت متعلق به آژانس توتک سفر تدبیر می باشد.
طراحی وب سایت: ایران تکنولوژی