تبدیل تاریخ
میل رادکان یا گنبد رادکان ، در ۴ کیلومتری جنوب شرقی روستای رادکان و در 42 کیلومتری جنوب کردکوی و ۵۴ کیلومتری جنوب غربی گرگان و 117 کیلومتری برج گنبد قابوس در یک منطقه کوهستانی - جنگلی و بر فراز تپه با صفایی که دارای موفقعیت خاص طبیعی و سوق الجیشی است . در دامنه جنوبی سلسله جبال البرز و درهها و تراسهای حاشیه شمالی رودخانه نکا که از شرق به غرب جریان دارد قرار دارد . این گنبد در امتداد گنبدهای لاجیم ورسک در کنار شاهراه منتهی به شاهکوه ، گردنه شمشیر بر ، چشمه علی ، جهان نما ، بخش یانه سر ، بر فراز تپهای که از دور نمایان است ، به منظور راهنمایی رهگذران و مسافران ساخته شده است . بعدها از این بنا به عنوان آرامگاه بانی آن استفاده کردهاند . این گنبد مدفن یکی از اسپهبدان آل باوند طبرستان به نام ابوجعفر محمدبن وندربن باوندی است .
بر کتیبهای که در زیر گنبد دیده میشود ، ساخت آن در 407 هجری قمری در زمان فرمانروایی اسپهبد ابوجعفر آغاز و در 411 هجری قمری بدست احمدبن عمر به پایان رسید . این بنا از دو قسمت گنبد و بدنه تشکیل شده است . گنبد آن بصورت ترک (مخروطی شکل) و دو پوشه است ، که بیش از 35 متر ارتفاع دارد . بدنه بسیار ساده و دارای آجر چینی معمولی و دارای تزئینات آجرکاری و گچ بری است . به منظور استحکام بخشی بیشتر حد فاصل بندهای آجرها با فشار انگشت دست به داخل فشرده شده است که قابل توجه میباشد .
در فواصل معین سوراخهایی به چشم میخورد که جای داربست بوده که در هنگام احداث بنا تعبیه شده است . ورودی هلالی شکل آن در ضلع جنوبی گنبد قرار دارد . زیباترین قسمت بنا در بخش فوقانی آن قرار دارد ، که عبارت از دو ردیف قطار بندی و دو کتیبه کوفی و پهلوی است که در میان تزئینات آجرکاری و گچ بری که نام بانی و تاریخ ساخت بر آن نوشته شده است . طرح داخلی گنبد رادکان مدور و دارای نمایی ساده و اندود گچ و آهک است . در تمام بدنه بنا آجر و ملات گچ و آهک بکار رفته است .
کلیه حقوق وب سایت متعلق به آژانس توتک سفر تدبیر می باشد.
طراحی وب سایت: ایران تکنولوژی