تبدیل تاریخ
قَطَر کشوری در جنوب غربی قارهٔ آسیا و در شرق شبهجزیره عربستان ، در خاورمیانه و در بخش جنوبی خلیج فارس واقع شده است . قَطَر خود شبهجزیرهای کوچکتر واقع در شبه جزیرهٔ عربستان است که خلیج فارس آن را از غرب و شمال و شرق در بر گرفته است . پایتخت آن ، دوحه است . قطر مرز مشترک زمینی با عربستان سعودی ، و مرز دریایی با کشورهای بحرین و امارات متحده عربی دارد .
زبان رسمی این کشور عربی ، دین رسمی آن اسلام ، واحد پول آن ریال و مساحت آن ۴۹۳، ۱۱ کیلومتر مربع است .
جمعیت قطر ۱٬۸۵۳٬۵۶۳ نفر است . کمتر از یک سوم جمعیت قطر را قطریهای اصیل تشکیل میدهند .
تاریخ
از سال ۱۸۷۱ تا ۱۹۱۳ قطر در تصرّف ترکهای عثمانی بود . پیش از آن به نوشته دانشنامه بریتانیکا «قطر برای سالهای طولانی تحت حاکمیت حکومت ایران بوده و هر سال سه هزار روپیه برای حق ماهیگیری و صید مروارید ، مالیات پرداخت میکرده است» . در ۲۹ ژوئیه ۱۹۱۳ قراردادی بین دولت بریتانیا و دولت عثمانی به امضاء رسید که به موجب یکی از بندهای آن دولت عثمانی از حاکمیت بر قطر صرف نظر کرد . با خروج نیروهای عثمانی دولت بریتانیا حکومت «شیخ عبدالله بن جامع» حاکم قطر را به رسمیت شناخت و در سال ۱۹۱۶ قراردادی همچون دیگر قراردادهای خود با شیوخ امارات خلیج پارس با این شیخ به امضاء رساند . از این تاریخ ، قطر تا زمان استقلال در سال ۱۹۷۱ ، تحتالحمایهٔ انگلستان گردید . در ۱۹۳۵ طایفهای از اعراب بنی یاس مقیم ابوظبی به علت نارضایتی از «شیخ خلیفه شخبوط» حاکم ابوظبی به جنوب کوچیده و در منتهیالیه کرانه باختری ابوظبی یعنی خورالعدید اقامت گزیدند . این مسأله سرآغاز اختلاف جدی میان ابوظبی و قطر شد .
قطر یکی از چندین امیرنشین نوبنیاد واقع در شبهجزیره عربستان است . منطقه قطر از دیرباز بخشی از منطقه تحت فرمان رویدر بوده است . (بویژه در زمان ساسانیان) . در بسیاری از دورههای باستانی همه کرانه جنوبی خلیج فارس بخشی از رویدر بوده و توسط ساتراپهای رویدری اداره میشد . در تاریخ معاصر قطر توسط ترکان عثمانی ، انگلیسیها و بحرین اداره شده و در ۳ سپتامبر ۱۹۷۱ به استقلال رسید . در آن دوره بسیاری از امیرنشینهای منطقه جذب عربستان سعودی یا امارات متحده عربی شدند ولی قطر از این روند جدا ماند .
اقتصاد
منبع در آمد ارزی کشور ، صادرات نفت و گاز میباشد . قطر سومین کشور دارنده ذخایر گاز پس از روسیه و ایران است . اقتصاد قطر یک اقتصاد کاملاً وابسته به نفت محسوب میشود اگر چه این کشور درآمدهای دیگر نظیر گردشگری دارد . و ذخیرهٔ گازیاش ، برای ۲۰۰ سال آینده کافی تخمین زده شده است . قطر به علت پیش دستی در بهره برداری از منطقه گازی پارس جنوبی ، توانسته است بیش از ایران از این میدان گازی مشترک ، گاز طبیعی استخراج کند و به رشد سریع اقتصادی دست یابد . در حالی که این کشور رشد نزدیک به ۲۰% را تجربه میکند . همچنین برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ فرصتی طلایی برای اقتصاد این کشور خواهد بود . قطر عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت ، اوپک است .
جغرافیا
شبه جزیره قطر از شمال شرق عربستان به داخل خلیج فارس گسترده شده است . خاک این کشور ، مسطح بوده ، و از یک صحرای خشک تشکیل گردیده است . شهرهای قطر عبارتاند از وکره ، خور ، دخان ، زباره ، شمال ، مسیعید ، رأس لفان . شهر جدیدی به نام لوسیل و شهرکی جزیرهای به نام مروارید قطر نیز در این کشور در دست ساخت است .
آب و هوا
آب و هوای قطر آب و هوایی کویری است در این کشور زمستان هوایی خنک دارد . در زمستان در اثر تودهٔ هوایی سودانی بارانهای سیل آسایی در این کشور میبارد که خسارت به بار میآورد . ولی تابستان هوایی شرجی و گرم دارد .
جاذبههای گردشگری
ورزشهای آبی در قطر طرفدار دارد . شهر الخبر دارای موزههای گوناگون است که در ۵۰ کیلومتری شمال دوحه ۵۰ است . مسجدهای قدیمی شهر الواکرا در ۲۰ کیلومتری جنوب دوحه قرار دارند . در ام سلال محمد واقع در ۱۵ کیلومتری شمال دوحه یک مسجد و دژ قدیمی قرار دارد . این کشور طی برگزاری جلسه کمیته اجرایی فیفا در تاریخ ۲ دسامبر ۲۰۱۰ به عنوان اولین کشور در منطقه خاورمیانه به میزبانی جام جهانی فوتبال سال ۲۰۲۲ انتخاب شد .
زبان : -
دين : -
تعداد توریست : -
رشد جمعيت : -
پایتخت : دوحه
حکومت : -
تعطیل ملی : -
احزاب سیاسی : -
واحد پول : -
شرکاء تجاری : -
کشاورزی : -
صنعت : -
رشد اقتصادی : -
خط تلفن : -
همراه : -
کاربر اینترنت : -
شناسه اینترنت : -
سایت : -
مساحت : -
آب و هوا : -
همسایه ها : -
منابع طبیعی : -
اختلاف ساعت : -
خطوط نفت : -
زمینی : -
راه آهن : -
آبی : -
فرودگاه : -
کلیه حقوق وب سایت متعلق به آژانس توتک سفر تدبیر می باشد.
طراحی وب سایت: ایران تکنولوژی